Add more content here...

Digital utbildning: Vill du leda samtal om klimatomställningen?

Digital utbildning: Vill du leda samtal om klimatomställningen?

Hur kan klimatomställningen bli både effektiv och rättvis? Vill du vara med och påverka din arbetsplats engagemang för klimatet? Anmäl dig till ett kostnadsfritt utbildningstillfälle i att leda klimatsamtal!

Uppdatering: Just nu finns inga tillfällen att anmäla sig till – håll utkik i våra sociala medier för nya datum!

Inom satsningen Klimatagendan – Sverige ställer om har Global Utmaning, i samarbete med flera fack- och studieförbund, tagit fram ett nytt studiematerial – Klimatsamtal – för dig som vill skaffa dig en bättre förståelse för en effektiv och rättvis klimatomställning. Som en introduktion till materialet tillhandahåller vi även den korta digitala kursen Klimatnyfiken, som man kan göra på egen hand i telefonen eller på datorn.

Utbildningstillfällena nedan är till för dig som vill engagera andra genom att leda studiecirklar utifrån detta studiematerial. Välj det datum som passar dig bäst – ett utbildningstillfälle per person. Du får verktyg att sätta igång en studiecirkel och leda samtal på din arbetsplats eller inom din förening. Du får också kompetensutveckling, möjlighet att diskutera omställningen med andra engagerade, pedagogiska tips och möjlighet att testa interaktiva övningar.

Utbildningen leds av pedagogerna på utbildningscentret Spilloteket som tillsammans med Global Utmaning skapat studiematerialet. Flera fack- och studieförbund* har även varit med i produktionen. Studiematerialet finns tillgängligt utan kostnad och har en löpande handledning för dig som leder studiecirkeln.

Inga förkunskaper krävs! Max 40 platser per tillfälle – först till kvarn gäller.

Du får:

  • kompetensutveckling inom klimat och hållbarhet
  • ett stärkt nätverk med nya kontakter med andra engagerade i klimatomställningen
  • inspiration och kunskap om fackens viktiga roll i klimatomställningen
  • ett certifikat efter att du har gått kursen.

 

Datum för utbildningen och länkar till anmälan:

Alla tillfällen har passerat. Nya planeras – håll utkik i våra sociala medier!

 

*Fackförbundet ST, Handelsanställdas förbund, Industrifacket Metall, LO, Svenska byggnadsarbetareförbundet, Svenska transportarbetareförbundet, TCO, Unionen och Vision samt ABF, Folkuniversitet, Sensus studieförbund, Studiefrämjandet och Studieförbundet Vuxenskolan

 

Om Klimatagendan – Sverige ställer om

Klimatagendan är en oberoende samverkansplattform och accelerator för klimatomställningen. Vi samlar nyckelaktörer inom näringsliv, politik och samhälle bakom en kraftfull – och rättvis – grön omställning i linje med Sveriges mål om nettonollutsläpp 2045. Bakom initiativet står Global Utmaning, Material Economics och ClimateView.
FacebookTwitterLinkedInCopy Link

Tankesmedjan Global Utmaning i konkurs

Kommentar till Klimatpolitiska rådets rapport: ”Oroande att regeringen väljer att öka utsläppen trots att vi vet att vi går mot en katastrof om de inte minskar snabbt.”

Lästips: ”Köp inte Putins påverkanskampanj om energiläget i EU” av Tomas Kåberger