Add more content here...

Global Utmaning rekryterar Sofia Bernett som projektledare för Klimatagendan

Global Utmaning rekryterar Sofia Bernett som projektledare för Klimatagendan

Sofia Bernett, projektledare Klimatagendan

Global Utmaning förstärker projektet ”Klimatagendan – hela Sverige ställer om” med Sofia Bernett som ny projektledare. Sofia kommer närmast från en roll som marknadschef på Lernia och är även verksamhetsledare för organisationen Våra barns klimat.

”Jag är otroligt glad över att få vara del av ett projekt som direkt bidrar till Sveriges klimatomställning. För ett år sedan bestämde jag mig för att ägna resten av mitt yrkesliv åt klimat och miljö, för mina två barns skull. Jag kan inte tänka mig ett mer meningsfullt uppdrag än Klimatagendan”, säger Sofia Bernett.

Sofia är även verksamhetsledare och kommunikatör för klimatorganisationen Våra barns klimat (tidigare Föräldravrålet), som engagerar föräldrar för en politik som tar klimatmålen på allvar.

”Det känns fantastiskt att rekrytera Sofia. Hennes stora klimatengagemang och gedigna bakgrund som marknadschef på ett statligt bolag kommer att vara till stor nytta för projektet”, säger Tove Ahlström, vd.

Klimatagendan är en oberoende samverkansplattform och accelerator för klimatomställningen. Initiativet samlar nyckelaktörer inom näringsliv, politik och samhälle bakom en kraftfull – och rättvis – omställning i linje med Sveriges mål om nettonollutsläpp 2045.

Bakom projektet står tankesmedjan Global Utmaning, konsultbolaget Material Economics och mjukvaruföretaget Climate View, samt ett stort – och växande – antal partners som Vinnova, LO, Svenskt Näringsliv, Tieto, KAMTech, Signify, Telge Energi och White Arkitekter.

”Det unika med Klimatagendan är att vi fokuserar på hur klimatmålen ska nås och att det blir en rättvis samhällsomställning. På så sätt skapar vi ett starkt väljartryck för klimatomställningen”, säger Kristina Persson, grundare av Global Utmaning, initiativtagare till Klimatagendan, och tidigare minister med ansvar för strategi- och framtidsfrågor.
FacebookTwitterLinkedInCopy Link

Tankesmedjan Global Utmaning i konkurs

Kommentar till Klimatpolitiska rådets rapport: ”Oroande att regeringen väljer att öka utsläppen trots att vi vet att vi går mot en katastrof om de inte minskar snabbt.”

Lästips: ”Köp inte Putins påverkanskampanj om energiläget i EU” av Tomas Kåberger