Add more content here...

Global Utmaning söker projektkoordinator till forskningsprogrammet FAIRTRANS

Global Utmaning söker projektkoordinator till forskningsprogrammet FAIRTRANS

Global Utmaning är en oberoende tankesmedja som verkar för hållbar utveckling socialt, ekonomiskt och klimatmässigt. Vi skapar plattformar för samverkan mellan forskning, näringsliv, civilsamhälle, förvaltning och politik där erfarenhets- och kunskapsutbyte ligger till grund för policyförslag som accelererar transformationen mot hållbara samhällen. Vi arbetar med strategiska analyser, policylösningar och opinionsbildning genom dialoger, seminarier och rapporter.

Vi söker nu en projektkoordinator som i nära samarbete med projektledaren ska genomföra tankesmedjans delprojekt i det omfattande forskningsprogrammet Fair Transformations to a Fossil Free Future, FAIRTRANS. Programmet syftar till att skapa en samhällstransformation som bidrar till att uppnå målen inom Parisavtalet, med en ansats som bygger på samarbete med civilsamhället som fackföreningar, folkrörelser och andra civilsamhällesorganisationer samt företrädare för näringslivet.Projektet kommer starta 1 september 2021 och pågå i minst 4 år.

Din roll i projektet

I rollen som projektkoordinator ingår löpande samarbete med aktörer från det civila samhället i syfte att genomföra dialog om policy för att uppnå målen, seminarier och andra kommunikationsinsatser liksom administrativ och ekonomisk planering och uppföljning av projektet. Flexibilitet, social förmåga och organisatorisk skicklighet är avgörande kompetenser. Den sökande ska kunna uttrycka sig väl skriftligt och muntligt på både svenska och engelska. Fler språk är en fördel. För att trivas hos oss krävs ett stort driv, eget ansvar och ett starkt intresse för samhällsfrågor.

FAIRTRANS är ett forskningsprojekt och den sökande bör ha en relevant akademisk examen, gärna en licentiat- eller doktorsexamen med relevans för de samhälleliga aspekterna av klimatomställningen och/eller civilsamhällets roll i klimatomställningen eller närliggande områden. Arbetslivserfarenhet inom civilsamhället, myndigheter, forskningsprojekt eller påverkansarbete är ett krav. Mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska är en förutsättning. Som person är du prestigelös och ser till projektets och gruppens bästa. Det är meriterande att tidigare ha arbetat ideellt med frågor som rör klimatomställningen.

Tjänstens placering är i Stockholm, där vi sitter på Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57c. Vi arbetar normal kontorstid, men möten och seminarier på kvällstid förekommer.

Tjänsten är en projektanställning på minst halvtid med start 1 oktober eller tidigare om möjligt.

Vi strävar efter mångfald inom personalen och vill rekrytera från en bred pool av sökande.

Välkommen med din ansökan (CV samt personligt brev) till info@globalutmaning.se. Rekryteringen sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 16 aug. Märk mailet med ”FAIRTRANS”.

Vid frågor om tjänsten, maila till info@globalutmaning.se.
FacebookTwitterLinkedInCopy Link

Tankesmedjan Global Utmaning i konkurs

Kommentar till Klimatpolitiska rådets rapport: ”Oroande att regeringen väljer att öka utsläppen trots att vi vet att vi går mot en katastrof om de inte minskar snabbt.”

Lästips: ”Köp inte Putins påverkanskampanj om energiläget i EU” av Tomas Kåberger