Add more content here...

Global Utmanings styrelse förstärks med tre nya ledamöter

Global Utmanings styrelse förstärks med tre nya ledamöter

Entreprenören och affärsängeln Boel Swartling, grundaren av WES Anna Stenberg och forskaren Eva Alfredsson har valts in som nya ledamöter till tankesmedjan Global Utmanings styrelse.

“Vi är oerhört glada att dessa tre kompetenta personer med stor erfarenhet från att utveckla och driva verksamhet, styrelsearbete och forskning nu ska engagera sig i Global Utmanings framtida arbete. Vi vet att en mångfacetterad styrelse skapar en bättre, starkare och beständigare organisation som i slutändan leder till större innovationskraft. Med tanke på vart världen befinner sig idag, med klimatkrisen och ökande klyftor i samhället, är detta precis vad samhället behöver just nu, säger Ingmar Rentzhog, ordförande för Global Utmaning, med anledning av den nya styrelsen.”

Eva Alfredsson arbetar som analytiker på Tillväxtanalys, främst med näringslivets gröna omställning samt som forskare vid KTH. Hon disputerade vid Umeå universitet med en avhandling om grön konsumtion.

“Jag har varit senior rådgivare till Global Utmaning under många år och detta känns som ett naturligt och ärofyllt uppdrag att nu ta steget in i styrelsen. Jag kommer bland annat kunna bidra med erfarenheter av att koppla ekonomiska perspektiv till klimatpolitiken och den gröna samhällsomvandlingen som måste till”, säger Eva Alfredsson

Boel Swartling är medgrundare av greentech-bolaget Charge Amps och investerar i hållbara företag. Hon har över 25-års arbetslivserfarenhet av affärsutveckling och kapitalförvaltning. Dessförinnan har hon varit vd för olika bolags samt marknadschef inom media-, konsumentvaru- och IT-sektorn. Boel har en examen i International Business från Handelshögskolan i Göteborg och har studerat psykologi vid Stockholms universitet.

“En oberoende tankesmedja fyller en viktig roll i samhället genom att skapa plattformar för möten, och att bidra till långsiktig policyutveckling. Jag har stor erfarenhet av att utveckla verksamheter och jag ser fram emot att få bidra med det till Global Utmaning”, säger Boel Swartling.

Anna Stenberg har efter studier på Handelshögskolan i Stockholm sin bakgrund i Kinneviksgruppen och MTG. Hon har grundat Unga Affärskvinnor på Stockholms Handelskammare och 2011 startade Anna Stenberg WES där hon fortfarande är verksam. WES är ett rekryteringsföretag med mångfaldsfokus som inriktar sig på rekrytering av kvinnor till chefsroller och styrelseuppdrag. Anna är också styrelseledamot i Bonnier Ventures och investerare i techbolag som Tipser, QuizRR and Strawbees.

“Jag drivs av att skapa förändring som leder till ett hållbart samhälle och har både arbetat med att bidra till ökad mångfald på lednings- och styrelsenivå genom WES samt investerar aktivt i sociala entreprenörer. Att nu få bidra till Global Utmanings verksamhet och utveckling känns väldigt inspirerande”, säger Anna Stenberg.

Läs pressmeddelande
FacebookTwitterLinkedInCopy Link

Tankesmedjan Global Utmaning i konkurs

Kommentar till Klimatpolitiska rådets rapport: ”Oroande att regeringen väljer att öka utsläppen trots att vi vet att vi går mot en katastrof om de inte minskar snabbt.”

Lästips: ”Köp inte Putins påverkanskampanj om energiläget i EU” av Tomas Kåberger