Add more content here...

Klimatagendan och folkbildning: faktabaserade insikter istället för klimatoro

Klimatagendan och folkbildning: faktabaserade insikter istället för klimatoro

Inom initiativet Klimatagendan – Sverige ställer om har vi  tagit fram ett utbildningspaket i samarbete med fack- och studieförbund.

”Många i Sverige känner sig uppgivna av det allvarliga läget som FN:s senaste klimatrapport tydligt befäster. Vår utbildning hjälper till att förvandla klimatångesten till faktabaserade insikter, vilket i sin tur leder till handling hoppas vi. På så vis skapar vi också en folklig opinion som underlättar för politiker att ta tuffa, men nödvändiga, beslut”, säger Tove Ahlström, vd på Global Utmaning.

Materialet är fritt att använda och att sprida. Allt är tillgängligt online och ingen registrering krävs. Utbildningspaketet består av tre kurser:

  • ”Klimatnyfiken” – ca. 60 minuter. Du kan göra den själv hemma, framför datorn eller i telefonen.
  • ”Klimatsamtal” – online studiematerial för studiecirklar på fem tillfällen. Studiehandledning och ettkurskompendium med fakta finns.
  • ”Klimatengagemang” – bokningsbara pass för fackföreningar och studieförbund som vill utbilda sina Klimatsambassadörer.

Kurserna har finansierats av Postkodsstiftelsen och Union to Union.

Fackförbundet ST, Handelsanställdas förbund, Industrifacket Metall, LO, Svenska byggnadsarbetareförbundet, Svenska transportarbetareförbundet, TCO, Unionen, Vision, ABF, Folkuniversitet, Sensus, Studiefrämjandet, Studieförbundet Vuxenskolan har varit med och tagit fram detta material.

Om Klimatagendan – Sverige ställer om

Klimatagendan är en oberoende samverkansplattform och accelerator för klimatomställningen. Vi samlar nyckelaktörer inom näringsliv, politik och samhälle bakom en kraftfull – och rättvis – grön omställning i linje med Sveriges mål om nettonollutsläpp 2045. Bakom initiativet står Global Utmaning, Material Economics och ClimateView

Kontakt: Anna Linell, projektledare (anna.linell@globalutmaning.se)
FacebookTwitterLinkedInCopy Link

Kommentar till Klimatpolitiska rådets rapport: ”Oroande att regeringen väljer att öka utsläppen trots att vi vet att vi går mot en katastrof om de inte minskar snabbt.”

Lästips: ”Köp inte Putins påverkanskampanj om energiläget i EU” av Tomas Kåberger

Eva Svedling, VD Global Utmaning

Eva Svedling blir ny VD på tankesmedjan Global Utmaning