Add more content here...

Möt vår nya kommunikationsansvarige, Sergio Guimaraes!

Möt vår nya kommunikationsansvarige, Sergio Guimaraes!

Sergio Guimaraes, Global Utmaning

Välkommen, Sergio! Berätta mer om dig själv.

Jag är en 41 år gammal, f.d. journalist som bott i fem olika länder tills jag år 2008 landade i Sverige för att göra en masterutbildning på Stockholms universitet. Sedan dess har jag jobbat som pressansvarig, kommunikationschef och även konsult i en stiftelse, en statlig myndighet och i näringslivet. Jag bor i Stockholm med min sambo Tomas.

Vad gör en kommunikationsansvarig på Global Utmaning?

Mitt uppdrag handlar om att träna organisationens kommunikativa muskler och skapa en långsiktig strategi i ett avgörande decennium. Tankesmedjan har byggt ett gott renomé och fått viktiga och ärofyllda uppdrag från bland andra FN, Bill & Melinda Gates Foundation, Sida och Vinnova. Mitt jobb handlar i stort om att bygga på det, men göra våra insatser ännu mer träffsäkra. Vi vill att Global Utmanings forskning och konkreta policyförslag hittar hela vägen till politikerna för att hjälpa dem att fatta faktabaserade beslut – och att de besluten inte dröjer.

Vilka utmaningar kommer du att möta i ditt arbete?

Vårt samhälle har blivit alltmer polariserat och det krävs en viss konst för att policyförslag från en oberoende tankesmedja ska få den uppmärksamhet de förtjänar när vi har mindre än ett och ett halvt år kvar till valet. Trots detta så har Global Utmaning fått gott gehör och varit remissinstans ett ökande antal gånger.

I övrigt tycker jag att det är en spännande utmaning att kommunicera forskning på ett engagerande sätt. Det handlar om att förenkla utan att fördumma!
FacebookTwitterLinkedInCopy Link

Tankesmedjan Global Utmaning i konkurs

Kommentar till Klimatpolitiska rådets rapport: ”Oroande att regeringen väljer att öka utsläppen trots att vi vet att vi går mot en katastrof om de inte minskar snabbt.”

Lästips: ”Köp inte Putins påverkanskampanj om energiläget i EU” av Tomas Kåberger