Add more content here...

Möt vår nya projektkoordinator, Clara Melander!

Möt vår nya projektkoordinator, Clara Melander!

Clara Melander, projektkoordinator för Klimatagendan - Sverige ställer om

Välkommen, berätta om dig själv!

– Jag är 28 år och bor i Nacka utanför Stockholm. Senast kommer jag från organisationen Svenska FN-förbundet där jag arbetade med förbundets samarbete med olika FN-organ. Innan dess har jag arbetat som forskningsassistent inom hållbar utveckling samt praktiserat på Utrikesdepartementet och inom hållbarhetsrapportering. Jag har även pluggat ekonomi i Lund och läst en master i hållbar utveckling vid Uppsala Universitet.

Vad kommer du arbeta med här på Global Utmaning? 

– På Global Utmaning kommer jag främst arbeta med genomförandet av projektet “Klimatagendan – Sverige ställer om” som kopplar till programmen Klimat & Resurser och Ekonomi & Governance. Klimatagendan är en oberoende samverkansplattform och accelerator för klimatomställningen. Initiativet samlar nyckelaktörer inom näringsliv, politik och samhälle bakom en kraftfull och rättvis  omställning i linje med Sveriges mål om nettonollutsläpp 2045. Jag tycker att det känns mycket spännande att få jobba i ett projekt med en så tydlig målsättning att bidra med lösningar och accelerera Sveriges klimatomställning.

Vilka globala utmaningar tänker du extra mycket på nu? 

Jag tänker på effekterna av pandemin på människors liv och hälsa men också hur den här perioden kommer påverka samhället på sikt. Det skapar en möjlighet till en grön och rättvis omstart samtidigt som det finns risk att det långsiktiga arbetet mot hållbar utveckling faller bort när det händer så mycket här och nu. Jag tror att det är jätteviktigt att vi börjar planera för hur vi kan koppla samman återuppbyggnad av samhället efter pandemin med klimatomställningen samt arbetet mot social och ekonomisk hållbarhet.
FacebookTwitterLinkedInCopy Link

Tankesmedjan Global Utmaning i konkurs

Kommentar till Klimatpolitiska rådets rapport: ”Oroande att regeringen väljer att öka utsläppen trots att vi vet att vi går mot en katastrof om de inte minskar snabbt.”

Lästips: ”Köp inte Putins påverkanskampanj om energiläget i EU” av Tomas Kåberger