Add more content here...

Möt våra nya praktikanter våren 2023

Möt våra nya praktikanter våren 2023

Nu hälsar vi våra två nya praktikanter Linnea Persson och Jacob Kristiansson varmt välkomna till Global Utmaning. Linnea kommer arbeta inom programområdet Hållbara städer, medan Jacob kommer arbeta inom Klimat och resurser. 

 

 

Hej Linnea, välkommen till Global Utmaning! Kan du berätta lite om din bakgrund och varför du sökte dig till oss?

– Jag läser en kandidatexamen inom Globala studier och Internationella relationer på Göteborgs Universitet. Mina studier har genomsyrats av hållbar utveckling i alla dess former, med stort fokus på att öka förståelsen kring hur det globala kan påverka det lokala och vice versa. Detta är väldigt relevant utifrån den moderna globaliserade värld vi idag lever i, men också utifrån hur man ska kunna arbeta för en hållbar framtid både ekonomiskt, ekologiskt och socialt. Jag sökte praktik hos Global Utmaning eftersom ni driver mycket spännande projekt för att applicera hållbara lösningar i praktiken och inte bara teorin. Social hållbarhet innehåller många av mina hjärtefrågor som jämlikhet och utbildning och att få arbeta inom programområdet Hållbara städer känns därför jätteroligt. Jag fastnade också för Global Utmaning då ni är en oberoende verksamhet som vågar röra sig över politiska gränser, detta är absolut nödvändigt för att ett samhälle ska kunna hantera stora utmaningar tillsammans. 

Vad ser du mest fram emot med praktiken?

– Jag ser detta som en fantastisk möjlighet att få lära mig om hur det praktiska arbetet kring hållbarhetsfrågor går till i praktiken efter flera år av teoretiska studier, men också att bygga upp ett socialt nätverk bland kloka kollegor och samarbetspartners som besitter perspektiv och information jag ännu inte känner till. Därför försöker jag behålla en ödmjukhet kring den komplexitet som medföljer att driva projekt i stor skala. Sammanfattningsvis är jag förväntansfull och hoppas få med mig nyttig kunskap för framtiden. 

Hur tror du din bakgrund kommer bidra på  Global Utmaning?

– Som student har jag kontinuerligt skrivit om, kritiserat och analyserat olika samhällsfenomen både på nationell och internationell nivå. Jag hoppas därför kunna applicera den kunskapen inom er verksamhet. Det är få fenomen som är svartvita, istället existerar det en rad perspektiv och utmaningar på vägen. Dessa hoppas jag att genom mina teoretiska kunskaper kunna lokalisera under arbetets gång och vara ett uppskattat tillskott till Global Utmanings verksamhet under våren 2023. 

Välkommen till Global Utmaning Jacob! Kan du berätta lite om din bakgrund och varför du sökte dig till oss?

– Jag har en Politices kandidatexamen med inriktning statsvetenskap från Lunds universitet. Efter mina studier i statsvetenskap, nationalekonomi och samhällsgeografi så har jag börjat intressera mig särskilt för ekonomiska frågor och för klimatpolitik. Jag sökte mig hit för att ni exempelvis initierat projekt för en rättvis grön omställning som Klimatagendan och Fairtrans, och för att ni jobbar med hållbarhetsfrågor, vilket går i linje med mina intressen. 

Vad ser du mest fram emot med praktiken?

– Jag ser mest fram emot att få lära mig om hur olika aktörer inom exempelvis näringslivet och civilsamhället kan samarbeta samt gemensamt ta sig an stora utmaningar, såsom ekonomisk ojämlikhet och klimatförändringarna. Utöver det, att få nya kunskaper inom programområdet Klimat och resurser, att få knyta kontakter och att få ta del av nya synsätt på svåra frågor. 

Hur tror du din bakgrund kommer bidra på Global Utmaning?

– Jag tror att mina kunskaper inom framförallt nationalekonomi och samhällsgeografi kan bidra i Global Utmanings arbete med stora samhälleliga frågor och ett mer hållbart Sverige. Förhoppningsvis kan mina erfarenheter från Stockholms FN-förening och FN-Förbundet bidra i strävan mot Agenda-2030 målen.
FacebookTwitterLinkedInCopy Link

Tankesmedjan Global Utmaning i konkurs

Kommentar till Klimatpolitiska rådets rapport: ”Oroande att regeringen väljer att öka utsläppen trots att vi vet att vi går mot en katastrof om de inte minskar snabbt.”

Lästips: ”Köp inte Putins påverkanskampanj om energiläget i EU” av Tomas Kåberger