Add more content here...

Ska din praktik bidra till den värld du vill se?

Ska din praktik bidra till den värld du vill se?

Vi på tankesmedjan Global Utmaning jobbar med att hitta lösningar till stora samhällsfrågor både globalt och i Sverige. Varje termin välkomnar vi praktikanter från högskolor och universitet som vill lära sig om vad detta arbete innebär. Du blir en viktig person i teamet på kansliet som får arbeta med exempelvis research, kommunikation och evenemang. Nu söker vi tre praktikanter för höstterminen 2023! Välkommen med din ansökan senast 5 april.

En praktiktermin hos oss ger dig både praktiska erfarenheter och teoretiska kunskaper om exempelvis klimatomställningen, hållbar stadsutveckling, demokratifrågor och hållbarhetskommunikation. Det finns förutsättningar för att välja ett ämnesområde som passar ett examensarbete. Du får utveckla dina förmågor både inom kommunikation, administration samt stärka ditt yrkesnätverk genom att jobba nära namnkunniga specialister i en dynamisk co-working space.

Vi söker tre praktikanter till höstterminen 2023. 

Hur går det till?

Praktikperioden ska vara en termin, helst på heltid. 

Vi arrangerar en introduktionsvecka med föreläsningar av våra medarbetare och rådgivare. Under terminen kan du komma att förbereda seminarier, vara administrativt stöd, skriva referat, och omvärldsbevaka. Ditt arbetsmaterial är vår tids globala utmaningar. Följ oss på sociala medier för att veta mer om vår verksamhet! 

Praktiken äger rum i våra centrala lokaler i Stockholm på Norrsken House och är oavlönad. Vi tillhandahåller arbetsdator samt relevanta digitala verktyg. 

Din bakgrund 

Vi ser gärna att du har en bakgrund inom statsvetenskap, nationalekonomi, miljövetenskap eller kommunikation, men är öppna för andra relevanta kunskapsområden. Du ska vara studerande och ha en huvudman från universitet eller högskola. 

Din ansökan

Välkommen att söka till höstterminen 2023 senast den 5 april. Skicka CV och personligt brev (samt eventuella frågor) till info@globalutmaning.se redan idag och markera ämnesraden med “Praktik HT2023”. 

 
FacebookTwitterLinkedInCopy Link

Tankesmedjan Global Utmaning i konkurs

Kommentar till Klimatpolitiska rådets rapport: ”Oroande att regeringen väljer att öka utsläppen trots att vi vet att vi går mot en katastrof om de inte minskar snabbt.”

Lästips: ”Köp inte Putins påverkanskampanj om energiläget i EU” av Tomas Kåberger