Add more content here...

Är du vår nya projektledare?

Global Utmaning söker projektledare till programområdet Hållbara städer

Är du vår nya projektledare?

Global Utmaning söker projektledare till programområdet Hållbara städer

Global Utmaning är en oberoende tankesmedja som verkar för hållbar utveckling. Vi skapar plattformar för samverkan mellan forskning, näringsliv, civilsamhälle, förvaltning och politik där erfarenhets- och kunskapsutbyte ligger till grund för policyförslag som accelererar transformationen mot hållbara samhällen. Vi arbetar med strategiska analyser, policylösningar och opinionsbildning genom dialoger, seminarier och rapporter.

Inom tankesmedjans programområde Hållbara städer lyfter vi städernas allt viktigare roll som pådrivare mot en globalt hållbar utveckling; socialt, ekonomiskt och ekologiskt. Vi fångar upp och sprider systemlösningar som utvecklats i samverkan mellan politik, forskning, näringsliv och civilsamhälle i städer runtom i världen. Som oberoende tankesmedja följer vi den utveckling som sker i urbana områden med syfte att sprida goda exempel och lyfta konkreta förslag på policyåtgärder. Global Utmaning söker nu en projektledare som med stort engagemang vill bidra till påverkansarbetet mot ett hållbart samhälle. 

Projektledarens roll är att ansvara för genomförandet av projekt inom programområdet Hållbara städer och tillsammans med programchef bidra till projekt- och verksamhetsutveckling. Projektledaren har ansvar för att projektets budget och tidsplan följs och för att kommunicera projektet. 

Global Utmaning har ett litet kansli, vilket förutsätter ett nära samarbete med alla medarbetare. För att trivas hos oss krävs ett stort intresse för globala samhällsfrågor i kombination med mycket god kommunikativ och administrativ förmåga, samt flexibilitet. Vi ser att sökande har akademisk utbildning inom inom samhällsvetenskap, kulturgeografi eller annat för tjänsten relevant utbildningsområde. Tankesmedjan är en dynamisk arbetsplats där det finns god möjlighet till fördjupa sin kunskap inom våra olika programområden. 

Som projektledare förväntas du ha erfarenhet av att leda projekt och av projektplanering, budgetering och projektuppföljning. Då tjänsten är inom tankesmedjans programområde Hållbara städer är vidare ämneskunskap och tidigare erfarenhet av svensk bostadspolitik ett krav. Projektledaren måste ha mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska. 

För tjänsten ser vi att sökande har minst 2-3 års arbetslivserfarenhet från liknande arbete. Det är meriterande om sökande tidigare har arbetat ideellt. 

Tjänstens placering är i Stockholm, där vi sitter på Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57c. Vi arbetar normal kontorstid, men har även en del möten och seminarier på kvällstid. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning, med start 1 september 2022. I övrigt följer vi tjänstemannaavtalet mellan Idea och Akademikerförbunden. 

Tankesmedjan strävar efter mångfald inom personalen och uppmuntrar ett brett sökande.

Välkommen med din ansökan (CV samt personligt brev) till info@globalutmaning.se. Rekryteringen sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 14 augusti. Märk mailet med ”Projektledare hållbara städer”.

Vid frågor om tjänsten, maila till info@globalutmaning.se
FacebookTwitterLinkedInCopy Link

Klimatagendan och folkbildning: faktabaserade insikter istället för klimatoro

Låt inte ännu en kris gå till spillo – ta chansen att framtidssäkra Sverige och göra oss mindre beroende av Putins gas och olja!

Ett starkt år för Global Utmaning