Add more content here...

Ska din praktik bidra till den värld du vill se?

Ska din praktik bidra till den värld du vill se?

Vi på tankesmedjan Global Utmaning jobbar med att hitta lösningar till stora samhällsfrågor både globalt och i Sverige. Varje termin välkomnar vi praktikanter från högskolor och universitet som vill lära sig om vad detta arbete innebär. Du blir en viktig person i teamet på kansliet som får arbeta med exempelvis research, kommunikation och evenemang. Nu är det dags att söka för höstterminen 2022! Välkommen med din ansökan senast 13 mars.

En praktiktermin hos oss ger dig både praktiska erfarenheter och teoretiska kunskaper om exempelvis klimatomställningen, hållbara städer, jämlikhet och demokrati. Det finns förutsättningar för att välja ett ämnesområde som passar ett examensarbete. Du får utveckla dina förmågor både inom kommunikation, administration samt stärka ditt yrkesnätverk genom att jobba nära namnkunniga specialister i en dynamisk co-working space. 

Hur går det till?

Praktikperioden ska vara en termin, helst på heltid. 

Vi arrangerar en introduktionsvecka med föreläsningar av våra medarbetare och rådgivare. Väl inne i praktiken kan du komma att förbereda seminarier, vara administrativt stöd, skriva referat, och omvärldsbevaka. Ditt arbetsmaterial är vår tids globala utmaningar. Följ oss på sociala medier för att veta mer om vår verksamhet! 

Praktiken äger rum i våra centrala lokaler i Stockholm på Norrsken House och är oavlönad. Vi tillhandahåller arbetsdator samt relevanta digitala verktyg. 

Din bakgrund 

Vi ser gärna att du har en bakgrund inom statsvetenskap, nationalekonomi, miljövetenskap eller kommunikation, men är öppna för andra relevanta kunskapsområden. Du ska vara studerande och ha en huvudman från universitet eller högskola. 

Din ansökan

Välkommen att söka till höstterminen 2022 senast den 13 mars. Skicka CV och personligt brev (samt eventuella frågor) till info@globalutmaning.se redan idag och markera ämnesraden med “HT2022 Praktik”. 

 
FacebookTwitterLinkedInCopy Link

Klimatagendan och folkbildning: faktabaserade insikter istället för klimatoro

Låt inte ännu en kris gå till spillo – ta chansen att framtidssäkra Sverige och göra oss mindre beroende av Putins gas och olja!

Ett starkt år för Global Utmaning