Add more content here...

#UrbanGirlsMovement blir #UrbanGirlsCube

#UrbanGirlsMovement blir #UrbanGirlsCube

I mitten av augusti byggde sommarjobbarna i Botkyrka kommun tillsammans med White Arkitekter #UrbanGirlsCube på Fittja torg. Kuben testar några av de lösningar som tjejerna i #UrbanGirlsMovement tagit fram det senaste året. Det är en så kallad popup-installation vilket innebär att den var på plats i en vecka på Fittja torg. Syftet var att se hur omgivningen mottog de innovativa lösningarna från projektet #UrbanGirlsMovement och visa hur resultaten kan integreras på ett enkelt sätt i stadsplaneringsprocessen. Under vecka 33 fylldes kuben av aktiviteter som möbel- och väggmålning och gav utrymme för mer spontant och kravlöst häng där alla Fittjas invånare skulle känna sig välkomna. Veckan avslutades med livepodd med Edu Orten, aktiviteter och café tillsammans med Unga Fittja och Changers Hub.

#UrbanGirlsCube blev uppmärksammat i media. Stockholm Direkt besökte sommarjobbarna under byggprocessen och när kuben stod färdig intervjuade tidningen Syre Moné Ukonu, en av tjejerna i #UrbanGirlsMovement och Kerstin Lagnefeldt, arkitekt i Botkyrka kommun. Moné Ukonu intervjuades även av P4 Stockholm där hon berättade mer om tankarna bakom kuben.

Läs och lyssna på inslagen:

Syre – ”Nu testas tjejers idé om feministiskt Fittja”,

Stockholm Direkt – “De bygger modell över ett nytt Fittja

Sveriges Radio p4 – Intervju med Moné Ukonu

Är du nyfiken på projektet #UrbanGirlsMovement kan du läsa mer här
FacebookTwitterLinkedInCopy Link

Tankesmedjan Global Utmaning i konkurs

Kommentar till Klimatpolitiska rådets rapport: ”Oroande att regeringen väljer att öka utsläppen trots att vi vet att vi går mot en katastrof om de inte minskar snabbt.”

Lästips: ”Köp inte Putins påverkanskampanj om energiläget i EU” av Tomas Kåberger