Add more content here...

Våra nya praktikanter

Våra nya praktikanter

Ebba Behre, Moné Ukonu och Greta Altrov Berg

Bilder: Ewa Malmsten Nordell

Ebba Behre

Hej Ebba och välkommen till oss! Vi vill gärna veta mer om dig, så berätta lite om din bakgrund!

Jag är precis färdigutbildad statsvetare från Lunds universitet, där jag det senaste året har fördjupat mig i klimatpolitik och miljörätt. Under mina tre år på Politices kandidatprogram har jag också läst nationalekonomi och juridik. Under förra våren skrev jag min kandidatuppsats i statsvetenskap om högerpopulism och Donald Trumps migrationsretorik. Tidigare har jag varit praktikant på Utrikespolitiska institutets Europaprogram där jag fördjupade mig i EUs roll för ett grönare Europa. 

Vad ser du mest fram emot med din praktik här på Global Utmaning?
Jag ser mest fram emot att jobba med drivna och kunniga kollegor. Det känns spännande att vara en del av projektet med Klimatagendan och arbeta för en rättvis klimatomställning i Sverige. Jag är särskilt intresserad av Global Utmanings projekt om folkbildning!

Hur tror du din bakgrund kommer hjälpa vår organisation med sin verksamhet?
Jag tror att jag som nyexaminerad statsvetarstudent kan bidra genom mina studier inom klimatpolitik på en internationell nivå och ur ett EU-perspektiv. Jag tror att jag som ung och engagerad i miljöfrågor har mycket att bidra med inom programområdet Klimat och Resurser.

 

Moné Ukonu

Välkommen till Global Utmaning, Moné! Vad borde vi veta om dig?
Jag är inne på min sista termin på kandidatprogrammet Utveckling och internationellt samarbete på Södertörns högskola. Jag har varit delaktig i Global Utmanings arbete sedan 2017, då jag gick med i projektet Her City.

Vad ser du mest fram emot med din praktik?
Jag ser fram emot att kunna se projekten från ett annat håll: eftersom jag har varit deltagare känns det spännande att se hur ett projekt tar form och går från en idé till verklighet. Men jag ser också fram emot att få arbeta på en arbetsplats med så kunniga personer. 

Hur tror du din bakgrund kommer hjälpa Global Utmaning med sitt arbete?
Eftersom jag var med i projektet Her City som deltagare kan jag komma med ett “inifrån”-perspektiv och förhoppningsvis bidra med nya idéer utifrån mina egna erfarenheter.

 

Greta Altrov Berg

Hallå där, Greta! Välkommen till Global Utmaning! Kan du berätta lite om din bakgrund?
Jag har en ganska stor bredd i mina studier: jag har läst alltifrån genusvetenskap till kulturgeografi till Kinas historia. Men mitt huvudområde har varit statsvetenskap, och jag blev precis klar med min kandidatexamen från Stockholms universitet. Jag skrev mitt kandidatarbete om hur den svenska bostadspolitiken har utvecklats sedan 1930-talet.

Vad ser du mest fram emot med din praktik här på Global Utmaning?
Jag ser fram emot att göra praktik på en arbetsplats som bidrar till ökad kunskap om hållbarhet, och jobbar för samhällsförändring på det temat. Att skapa förutsättningar och plattformar för dialog känns väldigt spännande, och jag är särskilt intresserad av hur det kommer se ut för bostadspolitiken. Jag tycker också att det känns otroligt lyxigt att få vara på en arbetsplats där alla är så engagerade i sina specialområden.  

Hur tror du din bakgrund kommer hjälpa Global Utmaning med sin verksamhet?
Jag tror att min bredd på studier kommer vara ett bra tillskott, och att jag kan erbjuda förhoppningsvis nya perspektiv och idéer. Jag tror också att min fördjupning inom svensk bostadspolitik kommer att vara till fördel för programområdet Hållbara städer där man bland annat jobbar med projektet En ny bopolitik för Sverige.

 

Sök praktik hos oss

Varje termin välkomnar vi praktikanter från högskolor och universitet som vill lära sig om vad detta arbete innebär. Du blir en viktig person i teamet på kansliet som får arbeta med exempelvis research, kommunikation och evenemang. Nu är det dags att söka för höstterminen 2022! Välkommen med din ansökan senast 13 mars.

 

 

Tankesmedjan Global Utmaning i konkurs

Kommentar till Klimatpolitiska rådets rapport: ”Oroande att regeringen väljer att öka utsläppen trots att vi vet att vi går mot en katastrof om de inte minskar snabbt.”

Lästips: ”Köp inte Putins påverkanskampanj om energiläget i EU” av Tomas Kåberger